FORSIDENYHETSARKIVLENKERSPØRSMÅLARTIKLERSJEKKLISTEOM OSSENGLISH

Hvem kvalitetssikrer helsetilbud på Internett?
skrevet av: Helse Vett 23.07.14

Du må selv forsikre deg om at den informasjonen du finner på Internett er god informasjon. Erfaringen er at kvaliteten varierer, og det er ingen offentlig instans som kontrollerer Internett på den måten at de skiller de gode tilbudene fra de dårlige. I tillegg har de ulike nettstedene i varierende grad rutiner for å sikre at deres sider holder god standard.

Ulike organisasjoner har laget såkalte "trustmarks", en form for godkjent-merking av helsetilbud på nettet. Organisasjonene bak disse merkene lager retningslinjer for helsetilbud på nett, og de tilbyderne som vil følge disse kan søke om godkjenning. HON er ett eksempe på slike merker, de ser slik ut: 

 

                                                                                                      
   
                             

 

Finner du dette merket på en helserelatert internettside må du klikke på det for å sjekke om stedet er godkjent eller ikke. Merket i seg selv er ingen garanti, det kan enkelt limes inn på hvilken som helst side, slik vi har gjort ovenfor.

I vår lenkesamling vil du finne en rekke lenker til nettsteder som gir råd om hvordan du selv best kan vurdere kvaliteten av ulike nettsteder. Se også vår sjekkliste der det fremgår ting du bør sjekke når du skal gjøre deg opp en mening om kvaliteten av det du finner.

ARTIKLER
Artiklene på helse-vett.no spenner over flere tema og fagfelt, men alle er relatert til helse på Internett.

Noen av artiklene er skrevet av eller på bestilling fra helse-vett redaksjonen, andre er hentet fra andre kilder på nettet. Forfatter/kilde er alltid oppgitt.

Har du artikler du kunne tenke deg å publisere på helse-vett.no kan disse sendes redaksjonen for vurdering.

Publiseringsmotor utviklet av CustomPublish AS